Nieuws

  • Geschreven door:
  • 17/03/2018
  • Verpakkingen

E-commerce in België, booming business!


Shoppen doen we al lang niet meer alleen in buurtwinkels. Dankzij het internet winkelen we voortaan globaal. Producten van over de hele wereld binnen handbereik: e-commerce is booming business, ook in België.

Online shoppen is niet meer weg te denken uit onze leefwereld. In 2017 werd online 11% meer uitgegeven dan het jaar daarvoor. De Belgen gaven in 2017 meer dan 10 miljard euro uit op het wereldwijde web. Liefst 8,4 miljoen inwoners winkelden minstens één keer online. 

E-commerce in België

E-commerce in België breekt records. De cijfers:
  • De Belgische e-commercemarkt haalde in 2017 een totale omzet van 5,8 miljard euro, een groei van bijna 17% in vergelijking met 2016. 
  • Vorig jaar deden we 87 miljoen aankopen online.
  • We gaven ons geld online vooral uit aan diensten, zoals reizen en events, maar steeds meer kopen we ook producten op het internet. Grootste stijger? Voeding, met een stijging van 27%.
Al dat online winkelen doen we niet alleen bij de grote webreuzen, want Belgen kopen steeds meer bij kleine(re) webshops. In 2017 kende het aantal webshops in België bovendien een positieve evolutie, doordat (kleinere) winkels steeds meer inzetten op hun online aanwezigheid. Dat loont, want de totale omzet van kleine webwinkels steeg in 2017 met 48%.

Dat alles leidde ertoe dat België in de top drie staat van Europese landen met de sterkste groei in e-commerce. Globaal staan we zelfs in de top tien. Uit cijfers blijkt dat we niet alleen meer kopen op het internet, maar dat we ook steeds meer bereid zijn online onze centjes uit te geven. In de helft van de gevallen kopen we bij buitenlandse (vooral Nederlandse) shops, maar steeds meer Belgische bedrijven doen succesvol aan e-commerce. 

Een webshop is immers een sterke troef voor eender welk bedrijf. Wanneer bedrijven de data ervan gebruiken zoals Amazon of Bol dat doen, kan veel geleerd worden van klanten. Door daar op in te spelen, kan een webshop helpen de verkoop op te drijven, maar ook het aanbod, de producten en de winkels – zowel fysiek als online – verbeteren.

Met een webshop zet je op gebruiksvriendelijke en efficiënte wijze de klant op de eerste plaats. 

Van verpakking naar blije klant

Met de juiste verpakking optimaliseer je de klantervaring, maar het heeft ook een positieve impact op de kosten van materiaal. Daarnaast worden de goederen tijdens het transport beschermt tegen  beschadigingen. 

Het is van belang dat een pakket onbeschadigd bij de ontvanger arriveert. Gemiddeld wordt een verpakking zes keer gemanipuleerd, van de inpakafdeling tot het sorteercentrum, voor de klant het pakketje in handen krijgt. 

Schokbestendige dozen zijn dus geen overbodige luxe. Kies daarom voor gecertifieerde dozen, maar ook voor de juiste verpakking voor uw product, zoals boekverpakkingen met verstevigde hoeken.

Bovendien speelt verpakking een grote rol in het hele e-commerceverhaal. De juiste verpakking kan zelfs onlineverkoop boosten. Een verzorgde verpakking, eventueel met een visuele insteek of persoonlijke branding, straalt vertrouwen uit naar de inhoud van het pakket, én dus ook naar de webshop.

Een goede verpakking is de laatste fysieke schakel tussen een merk en de consument. 


Verzenddoos voor diverse goederen te koop E-shop Europal
E-commerce doos voor boeken te koop online via E-shop Europal
 E-commerce doos te koop online via E-shop Europal

De juiste partner voor elke webshop

Omdat verpakking zo belangrijk is, is het even belangrijk dat die verpakking vlot aan te kopen is. Daarom vind je bij Europal Packaging een partner die meedenkt in jouw verhaal. We staan je bij in het hele proces, van A tot Z. 

“We staan echt op een goede service. Onze flexibiliteit is onze troef. Klanten kunnen bij ons terecht voor onze kwalitatieve verpakkingen – van honingraat tot golfkarton – maar ook voor de uitwerking van de volledige logistieke dienstverlening met voorraadbeheer en Just In Time-oplossingen. Wij passen ons aan de noden van de klant aan, groot of klein”, zegt ceo Patrick Dejager. 

Welkom bij onze netstore!

We talk the talk, but do we walk the walk? 
Yep! Omdat ook wij steeds de klant op de eerste plaats zetten, ontwikkelden we onze eigen webshop.

Koop online e-commerce dozen op de netstore van Europal
“Die is gericht naar productiebedrijven die ook zelf binnen hun onderneming alsmaar meer een weboplossing bieden voor hun klanten en die eenvoudig via onze webshop ook e-commerce- en webshopvriendelijke dozen kunnen toevoegen aan hun assortiment”, zegt commercieel directeur Valentine Dejager.

“Ook bedrijven met kleinere behoeftes of zelfs particulieren vinden bij ons de geschikte verpakkingen voor hun producten.”


Uiteraard pakken wij ook graag uit met de leuze ‘Vandaag besteld, morgen geleverd’. Wie voor 10 uur zijn bestelling plaatst, kan die de volgende dag verwachten. 

Waarom kiezen voor Europal Packaging?

Onze duurzame, gebruiksvriendelijke dozen beschikken over een kleefstrip, een autolockbodem en een scheurstrip. Sommige dozen beschikken bovendien over een tweede kleefstrip, zodat bij een eventuele retour dezelfde doos kan hergebruikt worden.

Op zoek naar snelle, veilige en professionele verzenddozen of verpakkingsmateriaal voor uw e-business? Ontdek dan onze catalogus met e-commerceverpakkingen. U weet al wat u wilt? Bezoek dan zeker onze gloednieuwe netstore.