Transportverpakking: Ladingszekerheid

3 stappen in transport

De wetgeving stelt hogere eisen aan de transportverpakkingen, evenals aan de methoden voor het zekeren van de lading.
Zowel de verlader (= de opdrachtgever voor het vervoer) als de vervoerder (= de organisatie voor wie de chauffeur werkt), dragen voortaan een grotere verantwoordelijkheid in het tegengaan van schuiven, kantelen of verliezen van de lading.

Onze verschillende verpakkingscombinaties zorgen voor optimale stevigheid en stabiliteit van de palletten...

Onze technieken voor een stevige en veilige ladingseenheid in de vrachtwagen...

1. Goederenstabiliteit

Doosversteviging door gebruik van Europal Corner hoekprofielen als hoeksteun in de doos.

Kartonnen hoekprofielen (o.m. ter vervanging van houten hoekbalken) zorgen voor fixatie van de goederen in de doos. De doos en goederen worden zo beschermd tegen indeuken en het maakt hogere en stabielere stapeling mogelijk.
Vakverdeling transportverpakking

Vakverdeling en inserts

Golfkarton

Eurocarton vakverdelingen en inserts in golfkarton voor fixatie van de producten. Deze oplossing verdeelt de doos in compartimenten om zowel de onderlinge beschadiging als het schuiven van de goederen tegen te gaan.

Buffer transportverpakking

Amortissement en fixatie

Honingraatkarton

Honeypal honingraatkarton voor buffering en fixatie. De zelfklevende blokjes uit honingraatkarton (o.m. ter vervanging van EPS) zorgen voor fixatie en bescherming van de goederen in de doos, en opvulling van lege ruimtes. Beschermende verpakking die werkt.

Assembly-toepassingen

Assembly-toepassingen

Diverse materialen

Gepreassembleerde verpakkingen op basis van diverse materialen. Geavanceerde verpakkingsoplossingen zorgen voor uitstekende fixatie en efficiënte stapeling van goederen.

2. stabilisatie van de paletten

Onze verschillende verpakkingscombinaties zorgen voor optimale stevigheid en stabiliteit van de paletten...
Uw lading verzekeren met onze lading vastzet systemen?
Transportverpakking karton en pallet

EUROCARTON PALLETBOX

Container in golfkarton op palletformaat. De doos en pallet vormen een éénsluitend geheel, daarbij geholpen door gebruik van omsnoeringsband en Europal Corner hoekprofielen die het insnijden van de strapping tegengaan. De doos kan eveneens voorzien worden van extra rillen waardoor de verpakking eventueel in de hoogte aanpasbaar is. Dit vermijdt lege ruimtes en verbetert de stapelbaarheid.

Stapelen transportverpakking

HONEYPAL TUSSENLEGGERS EN AFDEKPLATEN

Panelen in honingraatkarton met partiële of gehele uitsparing (gestanst). De honingraatpanelen beschermen en fixeren de goederen per laag. Dit maakt meerdere stapellagen per pallet mogelijk.

Folie transportverpakking

CLEARVIEW PACKAGING

Combinatie van diverse verpakkingsmaterialen die samen een eenvoudige, goedkopere, maar toch stevige transportverpakking vormen. De Europal Corner hoekprofielen verhinderen vervorming of indeuking van de goederen en zorgen er bovendien voor dat de gestapelde goederen één homogeen geheel vormen, wat transportveiliger is.

3. Zekeren ladingseenheid in de vrachtwagen

Onze technieken voor een stevige en veilige ladingseenheid in de vrachtwagen. Uw lading verzekeren op een effectieve manier.
Vastzetten lading

Vormsluiten en fixeren lading

Panelen uit honingraatkarton

Voor het opvullen van de tussenruimtes, zowel in de langs- als dwarsrichting van de vrachtwagen. De open ruimte wordt ingevuld met 1 of meerdere lagen in variabele diktes. Als compartimenteringsmiddel voor het opsluiten of vastzetten van de lading.

Vulmiddel transportverpakking

Stijfheid van de lading

Panelen uit honingraatkarton

Als vulmiddel of afdekplank bij ladingen die niet voldoende stijf zijn om goed vast te maken.

Verhinderen kantelen lading

Over- en ondersteek

Verhinderen van kantelen

Zelfklevende Honeypal blokken in honingraatkarton.

Strapping lading

Strapping van de lading

Europal Corner hoekprofielen

In zwaardere diktes en in kort of lang formaat: Beschermen de gepalletiseerde goederen tegen insnijding van individuele of meerdere strappingsbanden.

Transportverpakking bestellen? Eindelijk uw lading vastzetten?

Vrijblijvende offerte
U had graag meer informatie ontvangen rond dit product of u wenst een vrijblijvende offerte op te vragen? Geen enkel probleem, laat uw gegevens hier achter en wij contacteren u.

Avenue Anne Franck 5 
B-7700 Moeskroen 
België

E: sales@europal-packaging.com
T: +32 (0)56 78 25 70