Proud to support your business with our innovative packaging solutions

Bedankt voor jullie harde inzet!

Wij willen iedereen bij Europal & Beelite bedanken voor jullie harde inzet, flexibiliteit en positiviteit tijdens deze onzekere periode! Het is mede dankzij jullie dat we Europal alsook Beelite draaiende mogen houden, en we zijn jullie daar enorm dankbaar voor. Van harte dank!

Europal zoekt talent en ambitie

Ready to join team Europal?

Duurzaam ondernemen met FSC en Europal Packaging

Ecologisch bewustzijn is belangrijk, ook als onderneming. Hoe wij onze groene stempel zetten in de verpakkingsindustrie ontdekt u hier.

Lees meer Meer over ons

Gegarandeerde levertermijnen, logisch toch!

Europal Packaging levert kartonnen dozen op maat binnen 72 uur. Dat garanderen we u. Het hele jaar door kunt u op ons rekenen.

Lees meer Contact

In the picture: Europal kit Box

Deze eenvoudige en efficiënt te gebruiken kit bestaat uit een pallet, doos, huls en deksel. Een "all-in-one" constructieve verpakkingsoplossing.

Ontdek onze Kit Box Ontdek onze verpakkingen

Duurzaamheid, ook in uw verpakkingen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, van transport tot verpakking. Ontdek hoe Europal Packaging duurzame verpakkingen inzet en wat dat kan betekenen voor uw bedrijf.

Lees onze blog! Ontdek onze verpakkingen

E-commerce in België, booming business!

Bezoek onze netstore met e-commerce assortiment

Producten van over de hele wereld binnen handbereik: e-commerce is booming business, ook in België. Kleine webshops kennen steeds meer succes. Hoe de juiste verpakking webwinkels een boost geeft, ontdekt u in deze blog.

Lees onze blog! Ontdek onze netstore

Fastest Boxmaker, and much more

Wij garanderen u productie & levering binnen de 72u voor golfkarton verpakkingen op maat.

Aanbod 72U Contact

Uw logistiek? Onze expertise!

Op zoek naar meer efficiëntie? Zet logistiek slim in en optimaliseer zo uw werkprocessen.
Europal Logistics, lid van de D.I. Group, ondersteunt uw inbound supply chain vanuit Oostende, Dottenijs en Moeskroen.

Europal Logistics Contact
  • Geschreven door:
  • 18/09/2019
  • Actualiteit

Europal Packaging bouwt hypermoderne en verticaal geïntegreerde fabriek in Doornik


In het kader van haar strategisch plan 20/25, bouwt het in Moeskroen gevestigde verpakkingsbedrijf Europal een tweede site in Doornik, op de industriezone van Blandain.

Tegen de zomer van 2020 moet de nieuwe state-of-the art fabriek operationeel zijn. De huidige fabriek in Moeskroen alsmede haar bestaande tewerkstelling wordt behouden en zal dienst doen als Design & Experience Center enerzijds en als productie eenheid voor specialiteiten anderzijds. Hiermee zal haar globale verwerkingscapaciteit opgetrokken worden naar 110.000 ton. 

Europal voorbereiden op de toekomst

De West-Vlaamse familie Dejager is met DI-Group de referentie aandeelhouder van Europal. “Bedoeling van de investering is om Europal voor te bereiden op de toekomst en dus op substantiële  groei”, zegt CEO Patrick Dejager die het bedrijf runt samen met zijn dochter Valentine. 

“Europal wil minder afhankelijk zijn van toeleveranciers van grondstoffen (golfkarton) en kiest dus voor verticale integratie wat haar zal toelaten verder te bouwen aan haar motto fastest boxmaker. 


 Duurzame ontwikkeling

Europal recycleert

Meer dan 70% van de gebruikte papiersoorten zullen bestaan uit gerecycleerd papier. 

Functie van de nieuwe site

De site zal zich naast de conventionele kwaliteiten toeleggen op heavy-duty golfkarton voor exportverpakkingen en octabins en daarnaast eindloos golfkarton produceren voor onder meer e-commerce toepassingen. Met de Europal-technologie kunnen e-commerce spelers hun verpakkings-en transport volumes sterk optimaliseren. 

Technische vernieuwing

De greenfield site in Doornik zal beantwoorden aan de nieuwste eisen van Industrie 4.0. en dus een sterk staaltje van technische vernieuwing neerzetten die nieuwe toepassingen garanderen. Alles moet beantwoorden aan de GMP-norm (Good Manufacturing Practice). Ook inzake logistiek 
(met een sterk geautomatiseerd  hoogbouw magazijn), op het vlak van ecologie (1 megawatt zonnepanelen) en innovatie (met een reeks nieuwe producten) wil Europal de hoogste standaard neerzetten in de sector.  

Werkgelegenheid

Last but not least zorgt de miljoeneninvestering in Doornik ook voor nieuwe werkgelegenheid met een 40-tal hoogtechnologische jobs, waarvoor nu al een rekruteringscampagne wordt opgestart. “We zoeken in de eerste plaats technische profielen en machine conducteurs”, aldus Patrick Dejager.