Europal zoekt talent en ambitie

Ready to join team Europal?

Europal Packaging bouwt hypermoderne en verticaal geïntegreerde fabriek in Doornik

In het kader van haar strategisch plan 20/25, bouwt het in Moeskroen gevestigde verpakkingsbedrijf Europal een tweede site in Doornik, op de industriezone van Blandain.

Lees meer

Duurzaam ondernemen met FSC en Europal Packaging

Ecologisch bewustzijn is belangrijk, ook als onderneming. Hoe wij onze groene stempel zetten in de verpakkingsindustrie ontdekt u hier.

Lees meer Meer over ons

Gegarandeerde levertermijnen, logisch toch!

Europal Packaging levert kartonnen dozen op maat binnen 72 uur. Dat garanderen we u. Het hele jaar door kunt u op ons rekenen.

Lees meer Contact

In the picture: Europal kit Box

Deze eenvoudige en efficiënt te gebruiken kit bestaat uit een pallet, doos, huls en deksel. Een "all-in-one" constructieve verpakkingsoplossing.

Ontdek onze Kit Box Ontdek onze verpakkingen

Duurzaamheid, ook in uw verpakkingen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, van transport tot verpakking. Ontdek hoe Europal Packaging duurzame verpakkingen inzet en wat dat kan betekenen voor uw bedrijf.

Lees onze blog! Ontdek onze verpakkingen

E-commerce in België, booming business!

Bezoek onze netstore met e-commerce assortiment

Producten van over de hele wereld binnen handbereik: e-commerce is booming business, ook in België. Kleine webshops kennen steeds meer succes. Hoe de juiste verpakking webwinkels een boost geeft, ontdekt u in deze blog.

Lees onze blog! Ontdek onze netstore

Fastest Boxmaker, and much more

Wij garanderen u productie & levering binnen de 72u voor golfkarton verpakkingen op maat.

Aanbod 72U Contact

Uw logistiek? Onze expertise!

Op zoek naar meer efficiëntie? Zet logistiek slim in en optimaliseer zo uw werkprocessen.
Europal Logistics, lid van de D.I. Group, ondersteunt uw inbound supply chain vanuit Oostende, Dottenijs en Moeskroen.

Europal Logistics Contact
  • Geschreven door:
  • 16/05/2018
  • Verpakkingen

Duurzaamheid, ook in uw verpakkingen


In de wereld van fast shopping wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Niet alleen voor klanten, maar ook bedrijven zijn gemotiveerd om hun groen steentje bij te dragen. Het loont immers om in te zetten op milieuvriendelijke oplossingen, van verpakking tot transport.

Duurzaamheid is een containerbegrip en het omvat vele aspecten, waaronder een ecologisch, sociaal en economisch aspect. Het betekent dat een bedrijf kiest voor verantwoord ondernemen, waarbij aan de behoeften van de klant van vandaag wordt voldaan, en tegelijk aandacht wordt besteed aan mensen en milieu.

De klant van vandaag verwacht ook steeds meer van bedrijven dat ze investeren in duurzaamheid. En ook bedrijven zelf ondervinden dat duurzaamheid loont. Het is immers zo dat bedrijven die inzetten op duurzaamheid op lange termijn beter presteren dan concurrenten die dat niet doen.

Milieuvriendelijke oplossingen, zowel op het gebied van transport als van verpakkingen, bieden heel wat voordelen, waaronder dus ook een sterk bedrijfsimago.

Wat maakt een verpakking duurzaam?

Kiezen voor kartonnen verpakkingen over verpakkingen in plastic of kunststof maakt al een wereld van verschil. Karton is immers een natuurproduct. Het is bovendien herbruikbaar en na recyclage wordt er dus opnieuw papier en karton van gemaakt. Een kartonnen doos is zelfs tot tien keer recycleerbaar.

Dat is mooi voor het milieu en dat apprecieert uw klant. Uit een onderzoek bij consumenten blijkt immers dat ze zich zorgen maken om de milieueffecten van verpakkingen. Papieren en kartonnen verpakkingen zien ze als milieuvriendelijk en praktisch. 

Ook opvulmateriaal kan duurzaam zijn. Plastic luchtkussenzakjes, of erger, piepschuim worden steeds minder geaccepteerd. Honingraat of pellets uit karton (in plaats van plastic of hout) zijn een milieuvriendelijk alternatief. Kartonnen opvulmateriaal als alternatief voor piepschuim en plastiek
Honingraat zijn een milieuvriendelijk alternatief voor luchtkussenzakjes
Honingraatkarton is een ecologisch alternatief als opvulmateriaal

Duurzaamheid en Europal Packaging

Europal Packaging hecht veel belang aan duurzaamheid. “Dat doen we op een proactieve manier, met aandacht voor mens, milieu en economie, waarbij we zelf initiatief nemen naar onze klanten toe. Zij nemen dat op hun beurt mee in hun eigen verhaal van duurzaamheid, zowel binnen de onderneming als naar de klant toe”,  zegt commercieel directeur Valentine Dejager.

De R&D-afdeling van Europal Packaging is daarom steeds bezig met het ontwikkelen en innoveren van verpakkingen. “Ze gaan op zoek naar ontwerpen die ideaal aansluiten bij de behoefte van de klant. Zo verspillen we nooit een teveel aan grondstoffen”, zegt Dejager.

Een goede verpakking is de laatste fysieke schakel tussen een merk en de consument. 

Europal Packaging werkt volgens drie regels

  1. We verwerken alleen karton en papier aangeleverd door leveranciers die werken met gecertifieerde grondstoffen (FSC-certificatie). Zo verzekeren we dat de grondstoffen op een duurzame manier worden verworven, met respect voor behoud van bossen.

  2. Optimalisatie is de sleutel tot meer efficiëntie. Zo kunnen bepaalde verpakkingen hergebruikt worden, in bepaalde omstandigheden en sectoren kan dat tot vijf keer. Ook combineren we onze orders zodanig dat de volledige productiebreedte wordt benut. Op die manier vermijden we overbodig afval tijdens het productieproces

  3. Met onze grootste klanten zetten we in op het reduceren van de carbon footprint. We werken met jumbotrailers, waarbij we maximaal in de hoogte stapelen. Zo verminderen we het aantal trips om hetzelfde aantal goederen te leveren. Op het einde van het jaar kan de klant duidelijk zien precies hoeveel minder vrachtwagens, kilometers en CO2-uitstoot dat heeft opgeleverd.
Bovendien werken we sinds enkele jaren met een externe transportpartner. Die levert onze goederen en komt met een eigen retourvracht terug. Zo vermijden we dat de trucks leeg rijden en maken we efficiënter gebruik van het transport.

Het juiste karton voor uw product

Kartonnen verpakkingen als alternatief voor PVC en kunstof

Karton is in de meeste gevallen hét alternatief voor plastic en kunststof. De sterkte van onze kartonnen verpakkingen is het brede gamma kwaliteiten en de verschillende soorten karton. Zo kunnen we steeds een kwaliteit aanbieden die precies sterk genoeg is volgens de behoefte, waardoor geen grondstoffen worden verspild en de beste kostenefficiëntie wordt bereikt. 

Ontdek hier al onze verpakkingen.
Op zoek naar de beste verpakking voor uw product? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.